Sütik:
Zserbó:
Hozzávalók: 35 dkg liszt, 1 tojás, 5 dkg cukor, 20 dkg margarin, 1 dl tej, fél élesztő, csipetnyi sütőpor
Töltelék: 20 dkg dió, 20 dkg cukor, lekvár, citormhéj
Elkészítés: a lisztet elmorzsolni a vajjal,hozzáadni a megkelt élesztőt, cukrot, tojást, sütőport, pici sót. Összegyúrni, utána 3 részre osztani, 10 percet állni hagyni, majd elnyújtani. Az 1. lapra fele cukros dió + "piros" lekvár, 2. lap, másik fel cukros dió + barack lekvár, 3. lap. 1 órát állni hagyni, meleg helyen keleszteni. Megszúrkálni a tetejét, 5 perc forró sürés után lassan sütni.
Fehér torta
Hozzávalók: 20 dkg liszt, 1 tojás, 2 dkg szalalkáli, 2 dl tejföl, 5 dkg cukor, 6 dkg zsír
A hozzávalókat összegyúrni, és 4 cipót készíteni. A cipókat kinyújtani, majd egyesével a tepsi alján megsütni. (a tepsit megfordítani és az aljára sütőpapírt tenni!)
Töltelék: 0,5 l tej, 6 kávéskanál liszt, vaníliarúd
Összefőzni lassú tűzön, állandó keverés közben. Ha kihűl, hozzáadni a habosra kevert 20 dkg vaj és 20 dkg cukor elegyét.
A tölteléket harmadolni és a 4 lap közé tölteni, majd hűtőbe tenni és másnap szeletelni!
Krumplis pogácsa
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 20 dkg zsír, 15 dkg főtt krumpli, 2 dl tejföl, 1 tojás, 3 kávéskanál só, 2-3 (5) dkg élesztő
15 percenként, 3-szor hajtogatni, meleg helyen keleszteni, majd kiszaggatni, tojássárgával megkenni, kisütni.
Túrós pogácsa
Hozzávalók: 25 dkg vaj, 25 dkg tehéntúró, 1 tojás, 2-3 (5) dkg élesztő, só, 35 dkg liszt, 1 dl tejföl
20 percenként, 3-szor hajtogatni, hideg helyen (hűtő) keleszteni, majd kiszaggatni, tojássárgával megkenni, kisütni.